Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

L˙ÉTAPE SLOVENIA

Details

Start:
September 2, 2023
End:
September 3, 2023
Website:
https://www.visitkranj.com/izbrani-dogodki/letape-slovenia/

Organizer

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Phone:
04 238 04 50
Email:
info@visitkranj.si
View Organizer Website

Other

City
Kranj
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Zavod za turizem in kulturo Kranj

Venue

Kranj staro mestno jedro
Glavni trg 2
Kranj,4000Slovenia
+ Google Map
Phone:
042380450
View Venue Website

V Kranju se bo med 2. in 3. septembrom 2023 drugo leto zapored odvijal dogodek L’Étape Slovenia 2023, uradni dogodek za amaterske kolesarje iz serije dogodkov Tour de France v Sloveniji, ki potekajo po celem svetu. Ponuja edinstveno priložnost za nov osebnostni kolesarski izziv in pravo turistično avanturo po cestah zelene in razgibane Gorenjske.

Od začetka marca 2023 se je mogoče prijaviti na 2. izvedbo L’Etape Slovenia by Tour de France – L’Etape Slovenia 2023 za obe cestno kolesarski preizkušnji, ki bosta potekali v nedeljo, 3. 9. 2023, s startom in ciljem v Kranju.

Glavnina obeh tras ostaja nespremenjena in bosta podobni trasama na lanski premierni preizkušnji. Možno se je prijaviti na daljšo, 138 km dolgo traso s približno 2.020 m višinske razlike ali krajšo, 70 km dolgo traso in približno 670 m višinske razlike.

Več o dogodku najdete TUKAJ.

Dogodek L’Étape Slovenia bo potekal pod budnim očesom visoko strokovnih standardov in tehničnih pogojev ter podpore blagovne znamke Tour de France.

L’Étape Slovenia je družabni kolesarski dogodek s tekmovalno noto za amaterske kolesarje ob zagotavljanju varnega kolesarjenja na za promet zaprtih cestah in približevanje izkušnje etapne dirke profesionalnih kolesarjev na Tour de France. Občuti zeleno Slovenijo na kraljevi razdalji L’Étape Slovenia!

L’Étape Slovenia 2022

Gostitelj prve izvedbe L’Étape Slovenia pod okriljem Tour de France je bila Mestna občina Kranj skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (Visit Kranj). Mesto se ponaša z bogato kolesarsko tradicijo in številnimi kolesarskimi legendami, kot so Matej Mohorič, Tadej Valjavec, Franci Hvasti.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop