Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dobimo se

Details

Date:
March 6
Time:
7:30 pm - 9:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.gml-drustvo.si/koncerti/dobimo-se-632024

Organizer

Glasbena mladina ljubljanska
Phone:
01/426-84-71, 041/730-430
Email:
gml.drustvo@siol.net
View Organizer Website

Other

City
Ljubljana
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Glasbena mladina ljubljanska

Leon Ravnikar, kitara
*
Diana Marković, klarinet
Luca Ferrini, klavir

Spored:

Angel Barrios (1882–1964):
Arroyos de la Alhambra (Tokovi Alhambre)

Uroš Rojko (1954):
Chiton (Pst!)

Joaquin Turina (1882–1949):
Sonata za kitaro, op.61

Francisco Tarrega (1852–1909):
Fantazija na teme iz opere Traviata

*

François Devienne (1759–1803):
Sonata št. 2 za klarinet in klavir

Ambrož Čopi (1973):
Humoreska za klarinet solo

Simon Kravos (1999):
Deep mist –  krstna izvedba

Jules Mazellier (1879–1959):
Fantaisie ballet (Baletna fantazija) za klarinet in klavir

Leon Ravnikar iz Škofje Loke je klasično kitaro začel igrati v Glasbeni šoli Škofja Loka pod mentorstvom prof. Denisa Kokalja. Po osmih letih je šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Eve Hren. Zdaj se izobražuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj pri kitaristu in skladatelju Nejcu Kuharju. Redno se udeležuje tudi seminarjev pri različnih profesorjih: Paolu Pegoraru, Augustinu Wiedemannu, Alvaru Pierriju, Hubertu Käppelu, Jorgosu Panetsosu, Davidu Pavlovitsu idr.  Na svoji glasbeni poti je dosegel že veliko nagrad in priznanj s tekmovanj, tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Med drugim je denimo štirikratni nagrajenec državnega tekmovanja TEMSIG in prejemnik najvišjih nagrad na mednarodnih festivalih v Avstriji, Črni gori, Gorici, Romuniji, Beogradu idr. Leon sodi v sam vrh glasbenikov, kar dokazuje tudi to, da je na sprejemnih izpitih za dunajsko univerzo dosegel največ točk od vseh prijavljenih. Prejel je tudi Škerjančevo nagrado v okviru KGBL. Nastopal je tudi v okviru Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine  Slovenije, v Slovenski filharmoniji, Celju, Kočevju, Operi ter večkrat nastopil tudi kot solist z orkestrom. Prav tako na Dunaju redno nastopa v okviru organizacije Live Music Now.

*

Diana Marković (roj. na Reki l. 2003) je svoje glasbeno izobraževanje začela na Umetniški šoli Matka Brajše Rašana v Labinu na Hrvaškem v razredu prof.Tončija Trinajstića. Šolanje je nadaljevala leta 2018 na Srednji glasbeni šoli Ivana Matetića Ronjgova na Reki pod vodstvom profesorja Gorana Prše. Po maturi leta 2022 se je vpisala na dodiplomski študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je svoje znanje poglobila v razredu red. prof. Jožeta Kotarja in asist. Davida Gregorca. Med izobraževanjem je aktivno sodelovala na številnih tekmovanjih, tako na mednarodni kot državni ravni, kjer je dosegala izjemne uvrstitve. Leta 2022 je na 60. hrvaškem državnem tekmovanju v organizaciji HDGPP osvojila prvo nagrado, medtem ko je leto kasneje, leta 2023, na 6. mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass prejela prvo nagrado in tudi naziv laureat v finalu istega tekmovanja. Aktivno sodeluje na mojstrskih tečajih pod vodstvom priznanih pedagogov, med katerimi so Radovan Cavallin, Gabor Varga, Davor Reba, Luis Gomez, Nikola Srdić, Đuro Pete, Stephan Vermeersch, Julius Kircher, François Benda in drugi.

Lucca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo ter diplomiral z odliko na tržaškem in na videmskem konservatoriju. Skoraj štirideset let, bodisi solistično bodisi v komornih zasedbah ali z orkestri, z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Bejing Concert Hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National theatre of MaltaTheatre St. Michel v Bruslju, Praga, Budimpešta, Bukarešta, Zagreb, Beograd, Kopenhagen, Madrid, Porto, Buenos Aires, v Čilu itd.) Sodeluje s priznanimi glasbeniki in dirigenti in je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (izvedel je več kot sto šestdeset novih skladb). Snemal je za številne evropske radijske postaje, posnel štirideset zgoščenk (kot pianist, čembalist in organist), igral je večkrat v neposrednem radijskem in televizijskem prenosu. Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil v Italiji, Sloveniji, Avstriji, Belgiji, na Poljskem, Madžarskem, Danskem (Carl Nielsen International Competition ), Kitajskem (Bejing International Music Competition) ter v Mehiki (Henry Szeryng International Violin Competition). Poučeval je na konservatorijih v Bresci in Salernu ter na Deželnem konservatoriju v Celovcu in na ljubljanskem konservatoriju za glasbo in balet. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala, komorne igre in korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop