Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

50. Veganski pohod za Vsakogar – Osolnik (858 m)

Details

Date:
July 2
Time:
9:15 am - 5:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
,
Website:
http://vegan.si/dogodki/50-veganski-pohod-za-vsakogar-osolnik-858-m/

Organizer

Slovensko vegansko društvo
Phone:
068 64 56 22
Email:
info@vegan.si
View Organizer Website

Other

Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Slovensko vegansko društvo

Venue

Osolnik (858 m)
Sora 31
Medvode, Slovenia 1215 Slovenia
+ Google Map
Phone:
068 64 56 22
View Venue Website
Kdaj? Nedelja, 2.7.2023, ob 9:15 (odhod iz Ljubljane ob 8:30)
Kje? Štartamo iz parkirišča pod cerkvijo sv. Štefana pri naselju Sora (360 m)
Kako? Prijavi se preko obrazca
Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. To nedeljo se odpravljamo na Osolnik, ki se z 858 metri nadmorske višine uvršča med enega izmed najlepših vrhov škofjeloškega hribovja. Vzpon bo trajal približno uro in 45 minut, naredilo pa se bo 600 metrov višinske razlike.
Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je zadostna količina vode, primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka / UV zaščitna krema, zelo priporočene pa so tudi pohodniške palice.
Na vrhu hriba se poleg lepega razgleda nahaja zgolj cerkev zato s seboj vzemite kakšen veganski sendvič ali prigrizek, po pohodu pa se lahko po dogovoru odpravimo še na vegansko kosilce v katero izmed lokalnih restavracij.
Osolnik je 858 m visoka gora, ki se nahaja južno od Škofje Loke in zahodno od Medvod. Z vrha, na katerem stoji cerkev sv. Mohorja in Fortunata, se nam odpre lep razgled na Polhograjsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Stroške prevoza si v tem primeru razdelite znotraj posameznega avtomobila. Bodite pozorni, da svoj del prispevate vozniku pred koncem pohoda. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na [email protected].
NA DAN POHODA:
Dobimo ob 9:15 na parkirišču pod cerkvijo sv. Štefana pri naselju Sora. Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča pri Hoferju za trgovskim centrom Supernova v Šiški (Ulica Jožeta Jame 11). V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
Sora – Osolnik (hribi.net)
O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen – želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.
Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si
Veganski izziv:
www.izziv.si

POPULAR POSTS

TOP 100 Facts about Slovenia

Increasingly, travellers from around the world are choosing Slovenia as a destination. We are constantly asked how well we know Slovenia, especially among those...

TOP VINO by EVINO – the most prestigious Wine Festival in Slovenia returns to Ljubljana

In the first days of this October, Ljubljana, more precisely Ljubljana Castle, will transform into the capital of wine extravagance. This is the time...

The MICHELIN Guide Slovenia 2023 – Ana Roš awarded three Michelin stars!

Today, the renowned culinary guide Michelin confirmed the excellence of Slovenian gastronomy. Hiša Franko, under the leadership of Ana Roš, has been awarded the...

FOLLOW US

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop