St. Patrick’s day 2023 v Ljubljani

0
620
Slika je simbolična
Slika je simbolična

17. marca praznujejo vsi Irci – na ta dan namreč obeležujejo praznik svetega Patrika (v originalu irsko Lá Fhéile Pádraig), ki se je v zadnjem času iz verskega praznika razvil v veliko praznovanje in veseljačenje.

Po vsem svetu se vrstijo številni dogodki in parade, na katerih se glasbeniki, zabavljači in obiskovalci, oblečeni v značilno zeleno barvo ter opremljeni z rekviziti in irskimi zastavami, zbirajo v počastitev irskega zavetnika – svetega Patrika. Tradicionalno parado 17. marca prirejajo že od leta 1971, državni irski praznik, ki je tudi dela prost dan, pa praznujejo še v Kanadi, Veliki Britaniji, ZDA in na Novi Zelandiji. Kaj irskega lahko doživite v Ljubljani na dan svetega Patrika letos?

Kateri so dogodki v Ljubljani na dan svetega Patrika 2023?

1. St. Patrick’s Day v Cvetličarni 16.3.2023

St. Patrick’s Day v Cvetličarni s skupino viaEntropia, 16.3.2023

2. St. Patricks Day v Orto Baru 16.3.2023

St. Patrick’s Day koncert ob izidu albuma, Happy Ol’ McWeasel, Orto bar 16.3.2023

3. Pub Crawling

Obiščite katerega izmed vrhunskih irskih pubov v Ljubljani in se prepustite irskemu vzdušju. Letos priporočamo:

Če iščete vrhunsko irsko vzdušje na dan sv. Patrika v Ljubljani, zavijte v irski pub Patrick’s Irish Pub. V Patrick’s Irish Pubu ni nikoli dolgčas – zaradi prijetnega vzdušja in prijaznega osebja je pub priljubljen med domačini in turisti. Zato zgrabite svoje prijatelje in se odpravite ali “odplazite” v Patrick’s Irish Pub na nepozaben večer zabave in praznovanja.

Za elegantno in prefinjeno pub izkušnjo v Ljubljani zavijte Sir William’s Pub. Čeprav vam morda ob dnevu sv. Patrika ta tradicionalna irska pivnica ne pade prva na misel, se ravno ta pub ponaša z eno z eno največjih izbir piva v mestu. Od domačega do mednarodnega točenega piva za vse okuse in priložnosti.

Če iščete pozno nočno zabavo na dan svetega Patrika, je Cutty Sark prava izbira. Pivnica, ki ostaja živahna in energična do zgodnjih jutranjih ur. Če so se drugi pubi zaprli prezgodaj za vaš okus in če želite nadaljevati letošnji “pub crawl”, potem zavijte še v Cutty Sark na nepozaben zaključek dneva sv. Patrika.

Več dogodkov v Sloveniji

[MEC id=”193″]