<< VSI DOGODKI

EUROFLEURS 2023 v Arboretumu Volčji Potok

Kraj in datum
Kamnik
24 avgusta 2023 - 26 avgusta 2023
00:00 - 23:59

Organizator
Arboretum Volčji Potok

Spletna stran
Povezava


Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev bo potekalo od 24. do 26. avgusta 2023 v Arboretumu Volčji Potok. Pod okriljem Mednarodnega florističnega združenja FLORINT ga organizirata člansko društvo iz Slovenije – Florist.si in Arboretum Volčji Potok.

Kaj je EUROFLEURS?

Florint organizira Evropsko prvenstvo za mlade cvetličarje, imenovano EUROFLEURS, že od leta 1998. Tekmovanje pomaga spodbujati profesionalnost mladih cvetličarjev in v ospredje postavlja nekatere izmed največjih svetovnih talentov!

Tekmovanje EUROFLEURS lahko razumemo kot mlajšega brata Florintovega znamenitega prvenstva Europa Cup, v katerem tekmujejo že izkušeni cvetličarji. EUROFLEURS pa ponuja usposobljenim mladim cvetličarjem priložnost, da naredijo prve korake na mednarodnem prizorišču.

Zakaj tekmovanje mladih cvetličarjev?

Natečaj pogosto sproži kariere mladih cvetličarjev, ki na njem sodelujejo. Mnogi med njimi postanejo prepoznavni cvetličarji v svojih regijah. Nekateri na koncu celo izvajajo cvetličarske demonstracije po vsem svetu, ki potem navdušijo številne druge mlade, da se lotijo ​​cvetličnega oblikovanja. EUROFLEURS je praviloma odprt za cvetličarje, mlajše od 26 let. Ker pa je bil EUROFLEURS 2023 prestavljen za eno leto, je uradna starostna omejitev za udeležence, da so na začetku tekmovanja mlajši od 27 let.

Program EUROFLEURS 2023:

Obiskovalce vabimo k ogledu prvenstva EUROFLEURS 2023 med 24. in 26. avgustom. Generalna skupščina združenja FLORINT bo potekala 24. avgusta. Prvenstvo v floristiki na prostem bo potekalo 24., 25. in 26. avgusta, ko se bo prvenstvo zaključilo s slavnostno podelitvijo nagrad. Vse cvetličarske izdelke si bo v Arboretumu mogoče ogledati od 26. avgusta dalje, obiskovalci parka pa bodo imeli edinstveno priložnost, da tekmovalce spremljajo pri njihovem delu.

Glavni temi prvenstva bosta trajnostni razvoj in pristop k osnovam cvetličarstva. Tekmovalci bodo morali opraviti pet nalog s florističnega področja:

 1. »Drevesa so moji prijatelji« – prosta postavitev
 2. »Poletne sanje« – šopek
 3. »Romantični piknik na cvetočem travniku« – piknik za dva
 4. »Legenda rdečih in belih vrtnic« – poročni šopek
 5. »Duše zaljubljencev lebdijo kot lokvanji na jezeru« – tema presenečenja
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop